Kip Yakitori

Een populaire snack uit Japan nu als hoofdgerecht. Smaakt ook heerlijk met tonijn of varkensfilet.

Ingrediënten

Bereiding

  • 1.

    Meng de Japanse sojasaus met de basterdsuiker, bloem en sake/witte wijn en verwarm dit in een pan tot het kookpunt. Laat de saus gedurende 10 minuten zachtjes op het vuur staan totdat 1/3 is geslonken. Zet dit apart.

  • 2.

    Maak de lente-uitjes en asperges schoon en snij ze in stukjes van 3 cm.

  • 3.

    Snijd beide kipfilets in stukjes en prik ze op de bamboestokjes om en om met de groenten.

  • 4.

    Verwarm de grill en bestrijk de spiezen met de saus.

  • 5.

    Grill de spiezen circa 10-15 minuten totdat deze goed gaar zijn.

  • 6.

    Kook ondertussen de noodles gaar.

  • 7.

    Serveer de spiezen met de noodles en eventueel overgebleven saus.

Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht: Kip
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!