Gemarineerde vis met Japanse Sesame, Soy & Spring Onion Saus

De delicate smaak van vis in combinatie met miso; een klassieke en beproefde Japanse combinatie!

Ingrediënten

  • 2 stukken witte visfilet (b.v. koolvis, kabeljauw)
  • 4 eetlepels miso
  • 1 eetlepel Mirin of zoete sherry
  • 1 eetlepel Sake
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel ma├»zena
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • frituurolie
  • 200g Blue Dragon Udon noodles
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

Bereiding

  • 1.

    Spoel de visfilets af met water en bestrijk ze met de misopasta. Laat ze afgedekt 2 uur in de koelkast marineren.

  • 2.

    Verwijder het restant van de miso met een spatel van de visfilets.

  • 3.

    Mix de Mirin/sherry, sake, peper, maïsmeel en 1 eetlepel plantaardige olie en bestrijk de visfilets hiermee.

  • 4.

    Verwarm genoeg frituurolie in een wok om de vis in te bakken.

  • 5.

    Bak de vis goudbruin aan beide kanten.

  • 6.

    Haal de vis met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • 7.

    Kook ondertussen de Udon noodles.

  • 8.

    Verwarm de Sesame, Soy & Spring Onion Yaki Saus in een pan en schenk hem over de visfilets. Serveer samen met de noodles.

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!