Chili Sesam Noodle Salade met Garnalen


Een gezonde, frisse salade met de specifieke smaak van sesam en een vleugje chili. Wil je garnalen met staart serveren? Laat dan het onderste gedeelte van de schaal intact. Daar zit de staart aan vast.

Ingrediënten

  • 125g grote garnalen, rauw
  • ½ eetlepel limoensap
  • ½ eetlepel Blue Dragon Soja Saus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel sake
  • ½ eetlepel Mirin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel limoensap
  • 75g gemengde sla
  • 6 cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • 200g Blue Dragon Udon Noodles (gekookt, afgespoeld onder koud water)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:

Bereidingswijze

  • 1.

    Spoel de garnalen af en kook ze in water totdat ze roze en gaar zijn.

  • 2.

    Pel de garnalen, snijd ze doormidden en maak ze van binnen schoon door ze af te spoelen met water.

  • 3.

    Dep de garnalen met keukenpapier.

  • 4.

    Leg de garnalen in een schaal, voeg de sojasaus, sesamolie, sake en Mirin toe; mix alle ingrediënten en zet de schaal apart in de koelkast.

  • 5.

    Meng de olijfolie, Chilli Sesame Yaki Saus en limoensap tot een dressing.

  • 6.

    Maak op 2 borden een salade met de slablaadjes en tomaatjes.

  • 7.

    Leg de koude noodles op de salade.

  • 8.

    Leg hier bovenop de garnalen en schenk de dressing eroverheen.

  • 9.

    Voeg peper en zout naar smaak toe en garneer met sesamzaadjes.