Zoetzure Garnalen

Een heerlijk variatie met de klassieke zoetzure saus!

Ingrediënten

  • 1 eetl. sesamolie
  • 8 tijgergarnalen, rauw, ontdaan van de darm en gepeld
  • 1/2 rode paprika, ontdaan van de pitjes en de zaadlijsten en in stukjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, gesneden
  • 3 bosuitjes, ontdaan van onregelmatigheden en in stukjes van 2,5 cm lang gesneden
  • 100g verse ananas, in blokjes gesneden
  • 2cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 70ml Blue Dragon Rijstazijn
  • 50ml water
  • 70g suiker
  • 70ml tomatenketchup
  • 1 theel. ma├»zena , gemengd met een beetje water

Bereiding

  • 1.

    Verhit de sesamolie in een wok, voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 minuten.

  • 2.

    Voeg de overige verse ingrediënten toe en verhit alles goed.

  • 3.

    Meng de rijstazijn, het water, de kristalsuiker en de tomatenketchup en voeg dit mengsel toe aan de wok.

  • 4.

    Voeg zodra de saus begint te koken, de maïzena toe om de saus dikker te maken. Dien het gerecht direct op.

Bereidingstijd: 13 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!