Zalm Teriyaki met paksoi

Een heerlijk gerecht op basis van zalm, dat ook erg lekker is met kabeljauw of tonijnsteak!

Ingrediënten

  • 2 eetl. sesamolie
  • 2 zalmfilets
  • 4 shiitakes ---ingrediĆ«nt
  • 50g cashewnoten
  • 5 struiken paksoi, in de lengterichting gehalveerd
  • 1 theel. griessuiker (kristalsuiker)
  • 1 eetl. Blue Dragon Japanse Sojasaus

Bereiding

  • 1.

    Verhit een grote grilpan of anti-aanbak pan totdat deze begint te roken. Wrijf beide zijden van de zalmfilet in met een beetje sesamolie en bak beide kanten 4 minuten totdat ze bruin zijn.

  • 2.

    Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de cashewnoten hierin in 1-2 minuten bruin. Haal de noten met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de paksoi en de shiitakes toe aan de wok en roerbak ze 2 minuten (de bladeren van de paksoi slinken en de bolvormige stam moet knapperig blijven). Voeg de suiker, de sojasaus en 2 eetlepels water toe en roerbak alles 1 minuut, totdat het gerecht begint te borrelen en heet is.

  • 3.

    Schenk de Teriyaki Roerbaksaus over de zalm en verwarm de saus totdat hij begint te koken en wat dikker wordt.

  • 4.

    Verdeel het paksoimengsel over de borden en leg de teriyaki zalmfilets er bovenop. Schenk hier de eventuele resterende jus uit de pan overheen en serveer direct.

Bereidingstijd: 15 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!