Zalm & Komkommer rolletjes

Heerlijk frisse Sushi-rolletjes.

Bereiding

  • 1.

    Bereid de sushi rijst volgens de instructies op de verpakking en breng hem op smaak met de rijstazijn en de suiker. Verspreid de rijst over een ondiepe schaal en laat hem afkoelen.

  • 2.

    Plaats een bamboematje op het werkvlak en plaats hier een blad sushi nori op met de gladde kant naar beneden.

  • 3.

    Schep de helft van de rijst in het midden van de sushi nori en verspreid de rijst over het hele nori-blad. Laat hierbij een marge van 1,5 cm over op de kant die het verst van je af ligt.

  • 4.

    Plaats de helft van de ingrediënten voor de vulling op een lijn in het midden.

  • 5.

    Pak een kant van het bamboematje op en rol het over de vulling. Beweeg hierbij van u af. Blijf rollen totdat al de rijst strak omhuld is in de sushi nori.

  • 6.

    Druk de rol eventjes een beetje samen voordat je de mat weghaalt.

  • 7.

    Plak de naad van de sushi nori vast met een beetje water.

  • 8.

    Snijd de sushi-rol met een nat mes in 6-8 stukken.

  • 9.

    Herhaal stappen 2-8 voor de tweede rol.

  • 10.

    Serveer met de Japanse sojasaus, de Wasabi Paste (kijk uit - deze is erg heet!) en de Sushi Ginger.

Bereidingstijd: 50 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 2

Waardeer dit recept!