Gebakken Waterkers met Knoflook

Waterkers is een tere groente, maar wanneer deze snel op hoog vuur wordt gebakken, behouden de stammen hun knapperigheid en worden de geslonken bladeren heerlijk zacht.

Ingrediënten

  • 3 zakjes waterkers, gewassen en gedroogd
  • 1 theel. plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 1/2 theel. (Shaoxing) rijstwijn
  • 1/4 theel. zout

Bereiding

  • 1.

    Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en bak de stukjes knoflook en de waterkers 20 seconden. Voeg de rijstwijn en het zout toe en roerbak alles 1 minuut totdat de bladeren geslonken, maar nog wel helder groen zijn. Giet het meeste vocht af en serveer als bijgerecht.

Bereidingstijd: 4 minuten
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 6
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!