Oosterse Zeebaarssoep met Asperges

Een heerlijke soep met een Oosterse smaak.

Ingrediënten

  • 1 zeebaarsfilet
  • 300ml groentebouillon, heet
  • 25g zeekraal
  • 50g asperges
  • 50g gesneden kerstomaatjes
  • 1 theel. Blue Dragon Japanse Sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 100g, gesneden shiitakes
  • 1/2 limoen, geperst
  • Mespunt fijngemalen chillivlokken ter garnering

Bereiding

  • 1.

    Doe de groentebouillon in een pan en breng de bouillon aan de kook.

  • 2.

    Voeg de overige ingrediënten toe en laat alles 10-12 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn. Voeg na circa 8 minuten de zeebaarsfilet toe en pocheer gedurende 4 minuten.

  • 3.

    Schenk de soep over in een warme serveerkom en verdeel de zeebaars met een vork in stukken over de soep. Garneer met chillivlokken.

Bereidingstijd: 17 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!