Leeuwenhoofd vleesballetjes

Het gerecht heeft deze naam gekregen omdat de vleesballetjes op leeuwenkoppen lijken.

Ingrediënten

  • 450g mager varkensvlees
  • 1 eiwit
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 eetl. (Shaoxing) rijstwijn
  • 1 eetl. fijngehakte gember
  • 1 eetl. Blue Dragon Premium Soy Sauce
  • 2 eetl. suiker
  • 1 theel. sesamolie
  • 300g paksoi
  • 1 eetl. ma├»zena
  • olie, om te bakken
  • 500ml kippenbouillon

Bereiding

  • 1.

    Doe het varkensvlees, het eiwit, de bosui, de rijstwijn, de gember, de sojasaus, de suiker, de sesamolie en de specerijen in een keukenmachine en meng alles goed.

    Verdeel het mengsel in balletjes ter grote van een walnoot.

  • 2.

    Haal de bladeren van de paksoistruik en plaats ze op de bodem van een römertopf of stoofpan.

  • 3.

    Bestuif de vleesballetjes met maïzena en bak ze in een wok of anti-aanbak pan in 1 cm olie totdat ze helemaal bruin en een beetje knapperig zijn. Laat ze goed uitlekken en leg ze op de paksoi in de römertopf. Schenk de olie uit de wok en veeg deze schoon.

  • 4.

    Verhit de wok weer, voeg de kippenbouillon toe en breng deze aan de kook. Voeg de kokende bouillon toe aan de römertopf en breng deze langzaam aan de kook. Laat alles 1 uur zachtjes sudderen met het deksel op een kier.

Bereidingstijd: 100 minuten
Soort gerecht: Vlees
Aantal personen: 4
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!