Knapperige Rundvleesreepjes

Onze favoriet en supersnel te maken.

Ingrediënten

  • 150g rundvlees (steak), in dunne reepjes
  • 2 nestjes Blue Dragon Ei noodles
  • 2 eieren, geklopt
  • 1/2 theel. zout
  • 1 1/2 eetl. ma├»zena
  • plantaardige frituurolie
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1/2 knoflookteen, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 10g suiker
  • 2 eetl. Blue Dragon Rijstazijn
  • 2 eetl. zoetzure dipsaus
  • scheutje lichte sojasaus

Bereiding

  • 1.

    Meng de eieren, het zout en de maïzena en haal de reepjes rundvlees hier doorheen.

  • 2.

    Verhit de olie tot 180°C en frituur de rundreepjes door ze één voor één aan de wok toe te voegen. Roer de eerste 10 seconden niet en roer vervolgens zachtjes zodat de reepjes niet aan elkaar plakken. Bak de reepjes circa 6-7 minuten totdat ze bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken.

  • 3.

    Roerbak in een beetje frituurolie de lente-ui, knoflook, rode paprika en wortel. Voeg de suiker, rijstazijn, zoetzure dipsaus en sojasaus toe en meng alles goed. Voeg tot slot het rundvlees toe en meng alles door elkaar.

  • 4.

    Bereid ondertussen de noodles volgens de instructies op de verpakking en serveer dit samen met het vlees.

Bereidingstijd: 17 minuten
Soort gerecht: Vlees
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 4

Waardeer dit recept!