Ingrediënten

  • 1 theel. sake
  • 500g runderlendestuk, dun gesneden
  • 250ml Blue Dragon Japanse sojasaus
  • 250g suiker
  • 250ml Mirin
  • 2 theel. plantaardige olie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 8 stuks jonge prei, in stukken van 2 cm gesneden
  • 250g Blue Dragon Udon noedels
  • 8 shiitakes, ontdaan van steeltjes en gehalveerd
  • 200g Chinese kool, geblancheerd en in grote stukken gesneden
  • 200g jonge bladspinazie

Bereiding

  • 1.

    Schenk de sake over het rundvlees en zet dit apart.

  • 2.

    Meng de sojasaus, de suiker en de mirin in een kan of karaf en roer de saus totdat de suiker opgelost is.

  • 3.

    Verhit de plantaardige olie in een grote wok en bak het vlees hierin bruin.

  • 4.

    Schenk de helft van de jus op het vlees. Voeg daarna de uien en de prei toe en bak alles circa 3 minuten.

  • 5.

    Voeg de rest van de ingrediënten en de resterende jus toe en laat alles sudderen totdat alles goed gaar is.

  • 6.

    Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 7.

    Voeg de noodles en het vlees samen. Plaats de wok op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.

Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht:
Aantal personen: 4
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!