In Sake gestoomde Kip

Sake wordt gebruikt en gedronken als wijn, maar wordt gebrouwen als bier! Het geeft de kip in dit gerecht een subtiel aroma.

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten
  • 80ml sake
  • 2 theel. citroensap
  • 4cm verse gember, geschild en gesneden
  • 2 theel. Blue Dragon Japanse sojasaus
  • 1 theel. Mirin
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 bosuitjes, diagonaal gesneden
  • Een bos asperges

Bereiding

  • 1.

    Prik het vel van de kip meerdere keren in met een vork. Plaats de kip met het vel aan de bovenkant in een ondiepe schaal. Schenk hier een mengsel van de sake, het citroensap, de gember en 1 theel. zout overheen. Bedek de kip en laat hem 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

  • 2.

    Meng de sojasaus, de mirin, de sesamolie en de bosui in een kleine kom en zet deze apart.

  • 3.

    Bedek een stoompan met bakpapier. Leg hier de kip in met het vel naar boven. Vul een sauspan met 500 ml water en zet hier de stoompan op. Leg de deksel op de pan en laat de kip 20 minuten boven het zachtjes kokende water koken of totdat de kip gaar is.

  • 4.

    Snijd de kip in hapklare stukjes, leg ze in een serveerschaal en besprenkel ze met de sojadressing. Garneer met stukjes gestoomde asperge, geroosterde sesamzaadjes en bosui.

Bereidingstijd: 60 minuten
Soort gerecht: Kip
Aantal personen: 4
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!