Gestoomd Deeg

Essentieel voor Char Siu-broodjes.

Ingrediënten

  • 250g gewone bloem
  • 1/2 theel. zout
  • 1 theel. plantaardige olie
  • 220ml kokend water

Bereiding

  • 1.

    Doe de bloem en het zout in een mengkom en meng goed.

  • 2.

    Voeg de olie en het kokende water toe en meng alles met een lepel tot een grof deeg.

  • 3.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het minstens 5 minuten totdat het glad wordt.

  • 4.

    Kneed er, als het deeg te plakkerig is, meer bloem door.

  • 5.

    Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 20 minuten rusten.

Bereidingstijd: 30 minuten
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!