Rundvlees Teriyaki


Een heerlijk smaakvol roerbakgerecht.

Vervang voor meer variatie het rundvlees door zalm - bak de zalm afzonderlijk en leg deze op de groente. Dit gerecht is heerlijk met rijst, omdat de rijst het smaakvolle vocht opneemt.

Ingrediënten

  • 2 theel. plantaardige olie
  • 500g steak (lendestuk of entrecote), dun gesneden
  • 50g cashewnoten
  • 1 theel. sesamolie
  • 4 shiitakes, gesneden
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. Blue Dragon Japanse Sojasaus
  • 1 zak bladspinazie, gewassen en bereid

Bereidingstijd: 15 minuten
Soort gerecht: Vlees
Aantal personen: 2
Hot or not:

Bereidingswijze

  • 1.

    Verhit de olie in een wok en roerbak de steak gedurende dertig seconden. Haal het vlees met een schuimspaan uit de wok en laat het in een zeef uitlekken.

  • 2.

    Roerbak de cashewnoten 1-2 minuten in de resterende olie totdat ze goudbruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

  • 3.

    Voeg de sesamolie en de paddenstoelen toe aan de wok en roerbak deze 2 minuten. Voeg de suiker, de Japanse sojasaus en 2 eetlepels water toe en roerbak alles 1 minuut, todat alles heet is en begint te borrelen.

  • 4.

    Schenk de Teriyaki Roerbaksaus in de wok, voeg het rundvlees, de spinazie en de cashewnoten toe (hou een paar cashewnoten apart voor de garnering). Roerbak dit totdat het goed warm is en de spinazie geslonken is. Verdeel het mengsel over de borden met gestoomde rijst en garneer met de apart gehouden en grofgehakte cashewnoten.