Geroerbakte Chinese Kool

Een heerlijk bijgerecht bij gegrild varkensvlees of gerookte ham.

Ingrediënten

  • 1 Savooiekool
  • 10 plakjes doorregen bacon
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 50g boter
  • 1 theel. plantaardige olie
  • 1 theel. Chinese vijfkruidenpoeder

Bereiding

  • 1.

    Snij de kool heel fijn. Zet apart.

  • 2.

    Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak ze in de olie totdat ze roze zijn. Voeg de fijngesneden gember, knoflook en ui toe. Bak alles todat de groenten goudbruin zijn en de bacon knapperig is.

  • 3.

    Voeg de boter en vervolgens de kool toe. Strooi de Chinese vijfkruidenpoeder eroverheen en roerbak alles 5-6 min totdat de kool gaar is. De kool moet enigszins knapperig blijven.

Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Vlees
Aantal personen: 5.0
Hot or not:
Waardering: 3

Waardeer dit recept!