Chili Sesam Kip


Sappige kipdrumsticks in een lekkere pittige saus met chili en sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • 250g Blue Dragon Sushi Rijst
  • 1 eetl. gembersap (geperst uit verse gember)
  • 2 eetl. Sake
  • 4 kipdrumsticks (indien mogelijk scharrelkip)
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 cm gember, geschild en fijngesneden
  • 600ml water
  • 2 theel. suiker

Bereidingstijd: 45 minuten
Soort gerecht: Kip
Aantal personen: 4
Hot or not:

Bereidingswijze

  • 1.

    Maak een marinade met 4 eetl. Yaki Saus, het gembersap en de Sake.

  • 2.

    Smeer de kip goed in met de marinade en laat deze gedurende 30 minuten afgedekt in de koelkast staan. Haal de kip uit de koelkast, verwijder de marinade en bewaar deze.

  • 3.

    Verhit een stoofpan en voeg 3 theel. olie toe. Bak hierin de knoflook en de gember een paar minuten, totdat de aroma's vrijkomen.

  • 4.

    Voeg de stukjes kip toe en bak het vlees aan beide zijden goudbruin.

  • 5.

    Voeg de rest van de Yaki Saus en de resterende marinade toe en roerbak alles gedurende 1-2 minuten.

  • 6.

    Voeg het water en de suiker toe en breng alles aan de kook.

  • 7.

    Draai de vuur lager en laat de kip 20-30 minuten sudderen in de saus totdat de kip gaar en zacht is.

  • 8.

    Bereid ondertussen de Sushi Rijst vogens de instructies op de verpakking en serveer de kip samen met de rijst.