Char Siu


Char Siu betekent “boven vuur gehangen”. Dit barbecue gerecht heeft een echt authentieke smaak uit de Kantonese keuken.

Ingrediënten

  • 1 theel. (muscovado) suiker
  • 500g varkensfilet
  • 1 theel. gele-bonensaus
  • 1 theel. Blue Dragon Hoi Sin saus
  • 1 theel. Oestersaus
  • 1 theel. rode gefermenteerde tofu (weglaten als niet verkrijgbaar)
  • 1 theel. brandewijn
  • 1/2 theel. sesamolie

Bereidingstijd: 35 minuten
Soort gerecht: Vlees
Aantal personen: 6
Hot or not:

Bereidingswijze

  • 1.

    Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hier het vlees in. Laat dit minstens 6 uur in de koelkast staan.

  • 2.

    Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een ovenschaal met 625ml water op de bodem van de oven (voor een stoomeffect). Haal het vlees uit de marinade. Hang een vleeshaak aan beide zijden van een ovenrooster en hang het vlees eraan vast. Plaats het rooster bovenin de oven.

  • 3.

    Laat het vlees 10-15 min. in de oven en besprenkel dan met wat marinade. Draai de oven terug naar 180°C en laat het vlees gedurende 8-10 min. gaar worden. Laat het vlees gedurende 2-3 min. afkoelen. Bestrijk dan met het water uit de ovenschaal. Rooster de filet gedurende 4-5 min. onder een grill (regelmatig keren).

  • 4.

    Snij het vlees. Voeg 185ml water uit de ovenschaal toe aan de marinade en breng dit aan de kook in een pan. . Bring to the boil and cook for 2 minutes. Schenk dit over het vlees heen..