Californische sushi-rolletjes

Misschien wel de populairste sushi-rolletjes ooit!

Ingrediënten

Bereiding

  • 1.

    Bereid de sushi rijst volgens de instructies op de verpakking en breng hem op smaak met de rijstazijn en de suiker. Verdeel de rijst in een ondiepe schaal en laat hem afkoelen.

  • 2.

    Plaats een bamboematje op het werkvlak en leg hier een blad sushi nori op met de gladde kant naar beneden.

  • 3.

    Schep de helft van de rijst in het midden van de sushi nori en verdeel de rijst over het hele nori-blad. Laat hierbij een rand van 1,5 cm over aan de kant die het verst van je af ligt.

  • 4.

    Verdeel de mayonaise over de rijst en plaats de helft van de ingrediënten voor de vulling op een lijn in het midden.

  • 5.

    Pak een kant van het bamboematje op en rol het over de vulling. Beweeg hierbij van je af. Blijf rollen totdat al de rijst strak omhuld is in de sushi nori.

  • 6.

    Druk de rol eventjes een beetje samen voordat je de mat weghaalt.

  • 7.

    Plak de naad van de sushi nori vast met een beetje water.

  • 8.

    Snijd de sushi-rol met een nat mes in 6-8 stukken.

  • 9.

    Herhaal stappen 2-8 voor de tweede rol.

  • 10.

    Serveer met de Japanse sojasaus, de Wasabi Paste (kijk uit - deze is erg heet!) en de Sushi Ginger.

Bereidingstijd: 55 minuten
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2
Hot or not:
Waardering: 5

Waardeer dit recept!