• Rijst azijn

  Gedestilleerd uit rijst is deze azijn aromatisch en mild. Rijstazijn is een authentiek ingrediënt voor vele Oosterse gerechten. Voor sushi wordt de rijstazijn met wat suiker en evt. zout toegevoegd aan de Sushi rijst.

 • Sushi rijst

  Een gepolijste, witte, rondkorrelige rijstsoort die van nature veel zetmeel bevat zodat deze na het koken lekker aan elkaar blijft plakken.


 • Tempura beslagmix

  Tempura is een klassiek japans gerecht met gefrituurde vis of groenten en is prima te gebruiken als voorgerecht of als hoofdgerecht. Blue Dragon Tempura beslagmix geeft een karakteristieke luchtige en krokante laag om groenten, vis, garnalen, inktvis, aubergine, champignons en zoete aardappel

 • Bamboemat

  Een bamboematje is onontbeerlijk voor de bereiding van sushi. Een bamboematje gebruiken we om de sushirolletjes te bereiden.


 • Geroosterd zeewier

  Sushi Nori – Geroosterde zeewierbladeren.

  Nori wordt ongeveer gemaakt zoals papier: fijngemalen zeewier-pulp wordt geschept in een platte zeef en gedroogd tot dunne vellen. Nori wordt gebruikt om sushi te rollen, maar je kan er ook smalle reepjes van snijden en gebruiken als garnering/smaakmaker in salades, soepen en noodle-gerechten. Of als lintje om bijvoorbeeld op decoratieve wijze om een blokje sushirijst te binden.

 • Wasabi paste

  Wasabi is Japanse mierikswortel. Groene paste met een scherpe (hete) smaak. Samen met wat sojasaus vermengen en als dipsausje bij sushi en sashimi serveren. Of bij zelfgemaakte sushi met kleine veegjes op de rijst smeren voor je die oprolt in een norivel.


 • Sushi gember

  Als bijgerecht bij Sushi wordt meestal gari geserveerd, dunne plakjes ingemaakte gember. De gember dient om de smaak te neutraliseren zodat de volgende sushi weer goed geproefd kan worden.

 • Sushi maaltijd kit

  In deze handige kit zit alles wat u nodig heeft om Sushi te kunnen maken, het enige wat u toe hoeft te voegen zijn de verse ingrediënten. Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing in waarmee het bereiden zo geleerd is.